Telefon +385 91 726 37 53

BIJEG U DIVLJINU Vikend preživljavanja u prirodi za žene

DATUM: na upit!

  • 4 dana - Potpuni odmak od masovnog turizma
  • Tečaj preživljavanja

Pročitaj više

Korak u zeleno

korak u zeleno

SEDMODNEVNI PROGRAM – TREKING

Za istinske zaljubljenike u ruksak na leđima, nježno utabane staze, povezanost s prirodom kroz aktivni odmor i svoje korake, te zanimljive priče nepoznatih krajeva – ovo je poziv da zakorače u Zeleno!

Za ostvariti ovaj program treba nam 7 dana.

Prvi dan pristižemo na odredište u kojem ćemo biti smješteni, upoznavanje s grupom i krajem u kojem ćemo obitavati tjedan dana. Smještaj je na Kvarneru/Gorskom kotaru – ovisno o razdoblju kada će program biti realiziran. Zadnji dan priprema za odlazak, zajednički doručak, sređivanje utisaka i razmjena iskustava. Sljedećih 5 dana cilj nam je posjetiti dolje navedena mjesta (ne nužno ovim redom):

RISNJAK

– jedan od 8 hrvatskih nacionalnih parkova nedaleko Rijeke. Ime dobio po rijetkoj životinji koja obitava tamo – risu. Različite planinarske staze i različiti vremenski uvjeti čine ovaj nacionalni park uvijek privlačnim za hodače. U blizini je izvor rijeke Kupe, još uvijek neriješenoj krškoj zagonetki. Danas ćemo posjetiti Fužine, planinsko mjesto sa šetnicom uređenom oko jezera.

UČKA

– park prirode. Prirodna granica između Istre i Primorsko-goranske županije. Hodat ćemo mitsko-povijesnom poučnom vijugavom stazom ovog iznimnog krajolika i popeti se na visinu od gotovo 1000 m. Upoznat ćemo se s pričama o prvim slavenskim doseljenicima na Kvarner. Posjetit ćemo Mošćenice, srednjevjekovni gradić smješten na brdu visokom 178 m.

PLITVIČKA JEZERA

– jedan od 8 hrvatskih nacionalnih parkova, za mnoge najljepši. U svakom slučaju, jedan od najposjećenijih. Ovaj dan ćemo riskirati veliku gužvu da bismo vidjeli čudesnu kreaciju prirode – 16 jezera koja su međusobno povezana kaskadama i slapovima. Posjetit ćemo Rastoke, bajkovito mjesto nazvano Malim Plitvicama, s puno drvenih kućica i nekoliko vodenica.

ISTRA: HUM – KOTLI

– Hum je najmanji grad na svijetu, s dvije ulice, nekoliko stanovnika i prekrasnim pogledom, ukusnom hranom. Kotli su mjesto koje izgleda kao da je zadnji put živjelo krajem 19.st. Oba mjesta su prilično nestvarna, iznimno zanimljiva posjetiteljima. Između je vijugava staza koju ćemo prohodati. Jedan dio te staze nazvan je Aleja glagoljaša, jer ovo je kraj poznat po glagoljašima.

OTOK KRK

– jedan od dva najveća hrvatska otoka, površine od 402 km2. Na kraju otoka prohodat ćemo šetnicu koja se nalazi na vrlo neobičnoj konfiguraciji kamenog terena, te dosegnuti visinu od 568 m. Cijelo vrijeme uživat ćemo u pogledu na različitost. Posjetit ćemo Vrbnik, mjesto posebne arhitekture i posebnog vina.

 

Svaki dan se kreće odmah poslije doručka. Većinu dana provodimo hodajući, s nekoliko kraćih stanki i jednom dužom za ručak. Prosječno ćemo hodati 4 – 5 sati.
Svaki dan planiramo posjetiti jedno zanimljivo mjesto u blizini staze kojom hodamo. Ručak organiziran u mjesnim konobama/restoranima.

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA PROGRAMA "KORAK U ZELENO" ©

Sve su fotografije zaštićene autorskim pravima te nije dozvoljeno njihovo preuzimanje!

KORAK U ZELENO cijena

Cijena po osobi:

na upit, ovisno o broju prijavljenih putnika.

FocusTravel Opći uvjeti agencije

Za aranžman vrijede Opći uvjeti agencije Focus Travel. Preporučamo uplatu paketa putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, isto kao i samog programa, u slučaju da to budu nalagale nepredviđene okolnosti.

Za Focus Travel do nekog lijepog susreta,
Željka Valenčić

Focus Travel Agency

povedite-sebe-na-put

KONTAKT

FOCUS TRAVEL d.o.o.
Rijeka, Croatia

Mobile: +385 91 72 63 753

Kontaktirajte nas!