Telefon +385 91 726 37 53

Perunovim tragom

perunovim tragom

JEDNODNEVNI PROGRAM

U završnom razdoblju ranog srednjeg vijeka slavenska plemena dolaze na Kvarner i tu, između zaseoka Trebišća i brda Peruna stvaraju sveti prostor svoje slavenske religije u koji smještaju svoja božanstva i mijenu godišnjih doba poistovjećujući sebe s prirodom.

Danas ćemo hodati njihovim prostorom i njihovim tragom. Upoznat ćemo njihov panteon, njihove običaje i život, kako su ratovali, ljubili, čime se hranili. Saznat ćemo odakle su došli i zašto, što je sveti slavenski trokut i gdje se nalazi. Čut ćemo priču o Perunu, Mokoš i Volosu, prirodnim silama koje vladaju svijetom.

Krećemo iz Mošćeničke Drage. Prolazit ćemo pokraj napuštenih i slabo naseljenih mjesta, osluškivati zvuk tišine, uživati u hodu i pogledu kroz sačuvanu prirodu, razumjeti zašto su naši pretci izabrali upravo ovo mjesto za svoj log. U Trebišću ćemo pogledati predstavu baziranu na staroslavenskoj mitologiji, u izvedbi teatra Perunika, i blagovati ručak na bazi tradicionalne istarske kuhinje. Povratak drugim putem prema crkvici Sv. Petra. Put traje 4–5 sati. Ako grupa želi, može se na brdo Perun uz dodatnih sat vremena uspona.


Program je moguće prilagoditi prema želji svake pojedine grupe. Više o trodnevnom programu ovdje.

Napomena: Molimo da vodite računa o prikladnoj obući i odjeći za planinu, te da ponesete dovoljnu količinu tekućine i nešto za osvježenje ako mislite da jedan obrok neće biti dovoljan!

Aranžman se može realizirati gotovo tijekom cijele godine (osim zimi) za grupe od 6 do 18 osoba. Ako nije drukčije dogovoreno, program započinjemo u Mošćeničkoj Dragi.

U cijenu je uključeno:
➢ lokalni vodič
➢ predstava lokalnog teatra Perunika
➢ ručak na otvorenom


GALERIJA FOTOGRAFIJA PROGRAMA "PERUNOVIM TRAGOM" ©

Sve su fotografije zaštićene autorskim pravima te nije dozvoljeno njihovo preuzimanje!

PERUNOVIM TRAGOM cijena

Cijena po osobi:

na upit, ovisno o broju prijavljenih putnika.

U cijenu je uključeno:

  • lokalni vodič
  • predstava lokalnog teatra Perunika
  • ručak na otvorenom

FocusTravel Opći uvjeti agencije

Za aranžman vrijede Opći uvjeti agencije Focus Travel. Preporučamo uplatu paketa putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, isto kao i samog programa, u slučaju da to budu nalagale nepredviđene okolnosti.

Za Focus Travel do nekog lijepog susreta,
Željka Valenčić

Focus Travel Agency

povedite-sebe-na-put

KONTAKT

FOCUS TRAVEL d.o.o.
Rijeka, Croatia

Mobile: +385 91 72 63 753

Kontaktirajte nas!