Telefon +385 91 726 37 53

Punim jedrima

Punim jedrima s Vanjom

Nikada niste jedrili? A pokušali biste, a malo vam previše tjedan dana ljuljati se na moru... Onda je ovo odlična prilika jer imate mogućnost savladati teoretsko znanje o jedrenju, iskusiti to odmah u praksi na moru, i potom odlučiti što vam više paše. Za sljedeći put.

Zato nudimo dvije varijante: jednu mokru i jednu mokro/suhu. Probajte!


MOKRA VARIJANTA - Više od jedrenja - krstarenje s izletima u unutrašnjost otoka oko kojih se jedri

Ako pođemo od činjenice da je ukupna dužina hrvatske obale oko 6000 km (uključujući otoke i poluotoke), ne smije nas čuditi što se, iz godine u godinu, sve više turista odlučuje svoj aktivni odmor provesti upravo u Hrvatskoj.
Jedreći Jadranom moguće je ne samo uživati u ljepoti mora i otoka, nego i u bogatom kulturno-povijesnom nasljeđu hrvatske obale. Na većini otoka se nalaze očuvani tragovi kontinuiranog života od prapovijesnog i antičkog doba. Krstareći Jadranom moguće je, ovisno o vašim željama i interesima, iskombinirati više vidova odmora: od robinzonskog sa sidrenjem u malim uvalama do luksuznijeg sa pristajanjem u otočkim gradićima s noćnim životom i bogatom gastronomskom ponudom.

Ono što nas razlikuje od brojnih charter kompanija jest naša ideja da skiper mora bti ne samo osoba zadužena za udobnu i sigurnu plovidbu, nego mora i poznavati povijest, kulturu, običaje, zanimljivosti i legende područja koje se obilazi.
Zbog dobre prometne infrastrukture i brojnih prirodnih i kulturno-povijenih znamenitosti, područje Srednje Dalmacije (Split s otocima Brač, Hvar i Vis) se nameće kao idealno mjesto za tjedan dana jedrenja.
Naravno, moguće je izabrati i neke druge jadranske arhipelage, spremni smo podržati vas u odmoru iz snova!


MOKRO/SUHA VARIJANTA - Guštaj more, drž' se kraja - osnove jedrenja u kombinaciji s izletima po otoku

Jedrenje u Hrvatskoj je posljednjih godina jedna od tzv. "me too" aktivnosti. Za mnoge je to prvi put da će provesti tjedan dana na brodu. Većini se svidi, ali iskustvo pokazuje da ima i dosta onih koji nakon par dana zaključe da to baš i nije za njih. Napornije je nego što su očekivali ili im nedostaje komfora i privatnosti.
Za sve one koji bi htjeli probati jedriti, ali nisu sigurni koliko će im se to svidjeti, kao jedina agencija, nudimo mogućnost boravka na kopnu i jedrenja na moru. Gosti se ne odriču svog komfora jer su smješteni u apartmanima na kopnu. Na kopnu dobivaju i osnovna teoretska znanja o jedrenju koja odmah nakon toga mogu provjeriti i u praksi. Osim izlazaka na more, predviđeni su i izleti i obilasci unutrašnjosti otoka. Birajući ovakav odmor, moguće je ne samo dobiti potpuniju sliku o kraju u kom se boravi, nego i definirati svoj stav prema boravku na brodu i moru. Želja nam je da se, nakon jedne ovakve kombinacije aktivnog edukativnog i rekreativnog odmora, većina ljudi iduće godine odluči za samostalno full time krstarenje za vrijeme svog odmora. I da budu pripremljeni na to što znači tjedan dana plovidbe.
Brač i Vis, otoci s bogatom pomorskom tradicijom, lijepom obalom i bogati poviješću te kulturno-povijesnim spomenicima, izvrsnom mediteranskom kuhinjom - idealna su mjesta za ovakav vid odmora. Iskušajte!

 

Što sve možemo obići:
Otok Brač: Otok Vis:
kamenolomi u unutrašnjosti otoka aerodrom iz drugog svjetskog rata
klesarska škola u Pučištima vojne podzemne instalacije iz poratnog doba
vinski puti (vinogradi i podrumi) vinske rute i ekorestorani
Vidova Gora (najviša točka na jadranskim otocima) izleti na obližnji otok Biševo (Modra špilja)
galerije lokalnih umjetnika mogućnost jedrenja na tradicionalnom lokalnom jedrenjaku falkuša
pustinja Blaca  
arheološka metropola Škrip   

Turistička zajednica Republike HrvatskeInformacije o navedenim destinacijama potražite preko Turističke zajednice Republike Hrvatske

 

 

Aranžmani se mogu realizirati od proljeća do jeseni za manje grupe/obitelji. Smještaj je osiguran u različitim smještajnim jedinicama prema želji polaznika/putnika (za morko/suhu varijantu). Ako nije drukčije dogovoreno, polazišna točka je Split.

Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 

Vanja-ValtrovicVODITELJ PROGRAMA:

Vanja Valtrović – Premda sam rođen u Splitu, turizam nije jedina aktivnost kojom se bavim, ali jest ona kojom se najdulje bavim. I koja mi omogućuje da sva svoja životna i profesionalna iskustva spojim, i na jednom mjestu iskoristim. Prošlo je više od trideset godina otkada sam kao vodič prvi put stao pred turiste i još uvijek to s radošću radim. U međuvremenu sam studirao povijest umjetnosti, diplomirao teoriju Filma i Televizije u Amsterdamu i završio pomorsku školu u Enkhuizenu, jedinu civilnu pomorsku školu u kojoj se uči plovidba na jedrenjacima. Plovio sam na "Tres Hombres", prvom trgovačkom jedrenjaku u 21. stoljeću. Radim i kao fotograf i snimatelj, te kao free lance novinar pišući članke sa "general human interest" temama.

 

Vrijednost više:
skiper koji je ujedno vrstan turistički vodič i svjetski putnik

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA VODITELJA PROGRAMA "PUNIM JEDRIMA" ©

Sve su fotografije zaštićene autorskim pravima te nije dozvoljeno njihovo preuzimanje!

PUNIM JEDRIMA cijena

Cijena po osobi:

na upit, ovisno o broju prijavljenih putnika.

FocusTravel Opći uvjeti agencije

Za aranžman vrijede Opći uvjeti agencije Focus Travel. Preporučamo uplatu paketa putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, isto kao i samog programa, u slučaju da to budu nalagale nepredviđene okolnosti.

Za Focus Travel do nekog lijepog susreta,
Željka Valenčić

Focus Travel Agency

povedite-sebe-na-put

KONTAKT

FOCUS TRAVEL d.o.o.
Rijeka, Croatia

Mobile: +385 91 72 63 753

Kontaktirajte nas!