Telefon +385 91 726 37 53

Slavenski sveti trokuti

slavenski trokuti

TRODNEVNI PROGRAM

Slavenski sveti trokut definiran je u prostoru kroz tri točke koje su povezane s bogom Perunom (uglavnom smještenim na najvišem vrhu), s bogom Velesom (njegovim suparnikom) ili Jarilom (njegovim sinom, obojica smještana niže, mahom uz vodu), te njegovom ženom Mokoš. U prostoru izmešu Velesa i Mokoš obično se nalazi voda. Sve točke su međusobno povezane pogledom. I to je ono čime ćemo se baviti obilazeći svete trokute.

U mitovima, legendama i bajkama sadržana je sva bezvremenska mudrost svijeta. Naši nas korijeni određuju, bili mi toga svjesni ili ne. To je nešto što se događa mimo naše volje. U našim korijenima sadržana je naša osobna snaga. Poklonite sebi jedan vikend u kojem se možete povezati sa svojm pretcima hodeći stazama starih Slavena, upijajući zvukove, mirise i slike ljudi koji su svojom snagom, vještinama i hrabrošću oplodili ovo područje na kojem je danas naše stanište. Dopustite si da vas prožmu priče o običajima, mitologiji, načinu života, filozofiji razmišljanja, vještini ratovanja i obrađivanja zemlje onih koji su ostali živjeti u nama samima.

Proći ćemo neka mjesta koja su im bila važna, prohodati staze koje su već oni utabali, utažiti žeđ na izvorima koji su stariji od samoga svijeta, smiriti glad jednostavnim obrokom i zahvalnošću, osvijestiti poveznicu između onda i sada, pokazati da smo ju u stanju prepoznati, prihvatiti i poštivati.

Program se realizira tijekom tri dana. Jedan dan obilazimo mjesta koja pripadaju svetom slavenskom trokutu na području Kvarnera. Drugi dan smo na svetom trokutu u Istri. Treći dan hodimo Učkom prateći Perunov trag.

 

Program se realizira tijekom tri dana:

1. dan:
Volosko, Mošćenice, gudura pod Trsatom (crkva sv. Jurja), objed u lokalnoj konobi.

2. dan:
Gračišće, vrh Perunčevac, Gologorički dol (Cerovlje), objed na seoskom imanju.

3. dan:
Perunovim tragom- hod po planini, objed u planini.

Više o tom programu ovdje.

 

Program je moguće prilagoditi prema želji svake pojedine grupe.

Aranžman se može realizirati gotovo tijekom cijele godine (osim zimi) za grupe od 6 do 18 osoba. Program započinjemo u Mošćeničkoj Dragi. Smještaj je moguće osigurati u različitim smještajnim jedinicama na Kvarneru, dok je prijevoz u organizaciji Agencije.

Aranžman se može realizirati gotovo tijekom cijele godine (osim zimi) za grupe od 6 do 18 osoba. Program započinjemo u Mošćeničkoj Dragi. Smještaj je moguće osigurati u različitim smještajnim jedinicama na Kvarneru, dok je prijevoz u organizaciji Agencije.

U cijenu je uključeno:
➢ prijevoz do odredišta
➢ lokalni vodič/pratitelj
➢ noćenje s doručkom
➢ ručak sva tri dana u lokalnim konobama
➢ predstava lokalnog teatra Perunika

 

GALERIJA FOTOGRAFIJA PROGRAMA "SVETI SLAVENSKI TROKUTI" ©

Sve su fotografije zaštićene autorskim pravima te nije dozvoljeno njihovo preuzimanje!

SLAVENSKI SV. TROKUTI cijena

Cijena po osobi:

na upit, ovisno o broju prijavljenih putnika.

U cijenu je uključeno:

  • prijevoz do odredišta
  • lokalni vodič/pratitelj
  • noćenje s doručkom
  • ručak sva tri dana u lokalnim konobama
  • predstava lokalnog teatra Perunika

FocusTravel Opći uvjeti agencije

Za aranžman vrijede Opći uvjeti agencije Focus Travel. Preporučamo uplatu paketa putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, isto kao i samog programa, u slučaju da to budu nalagale nepredviđene okolnosti.

Za Focus Travel do nekog lijepog susreta,
Željka Valenčić

Focus Travel Agency

povedite-sebe-na-put

KONTAKT

FOCUS TRAVEL d.o.o.
Rijeka, Croatia

Mobile: +385 91 72 63 753

Kontaktirajte nas!