Telefon +385 91 726 37 53

BAŠTINIMO BAŠTINU Ljepota različitosti

DATUM: na upit!

4 dana, 3 države, mala grupa, bez noćne vožnje

Pročitaj više

Biseri sakralne baštine

biseri-sakralne-bastine

10 dana – tri države: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora

Poreč – Beram – Roč – Krk – Košljun – Vrbnik – Zadar – Šibenik – Trogir – Split – Mostar – Blagaj – Radimlja – Ostrog – Kotor – Gospa od Škrpjela – Dubrovnik – Cavtat

Obitavamo u kraju svijeta prebogatom prirodnom i kulturnom, posebice sakralnom baštinom. Da bismo u kratkom vremenu vidjeli i doživjeli tu intenzivnu ljepotu različitosti, sakralne i prirodne, krećemo na put prema mjestima koja postoje već stoljećima, koja su utočišta za tisuće nemira koji u njima pokušavaju iskusiti mir. Svako to mjesto, u dobroj namjeri stvoreno, ima svoje „ono nešto". Svaki posjet takvom mjestu nas promijeni, obogati. Ovo putovanje omogućuje svima koji naslućuju u sebi tu strast za traganjem za ljepotom da krenu na put. U grupi je lakše. Eto, budite radoznali i otvoreni. Pridružite se!


Poreč – Beram – Roč

Prva postaja na našem putovanju je Poreč, grad antičkih vojnih struktura i romaničkih zgrada s poznatom Eufrazijevom bazilikom iz 6. stoljeća, koja je na UNESCO-voj listi. Bio je također i mjesto iz kojeg je kršćanstvo započelo svoj put u Istri u 3. stoljeću, širio ga je porečki sveti Mauro. Slijedi posjet Bermu, gradiću čija je grobljanska crkvica nadaleko poznata po freski Ples mrtvaca, te Roču, glagoljaškom i sakralnom središtu koje se diči lapidarijem i crkvicama s očuvanim freskama.

Krk – Košljun – Vrbnik

Drugi dan provodimo na otoku Krku – istražujemo ostatke bazilike i rimskoga naselja Fulfinuma, u gradu Krku čeka nas bogata sakralna arhitektura na čelu s katedralom. Na otočiću Košljunu nalazi se duhovna oaza, smještena unutar drevnih zidina franjevačkog samostana. U Vrbniku, na litici nad morem, neobična arhitektura gradića krije slavno vino, proizvod okolnih vinograda, i davnu klerikalnu tradiciju – poneki biskup, mnogi svećenici, časne sestre i drugi ljudi od vjere dolaze iz Vrbnika.

Zadar – Šibenik – Trogir – Split

Nastavljamo u Zadar, riznicu sakralnoga blaga, počevši s uistinu posebnom i mističnom crkvom sv. Donata. U kraljevskom Šibeniku nas čeka slavna Katedrala sv. Jakova pod zaštitom UNESCO-a, u Trogiru također UNESCO-m zaštićena stara gradska jezgra, a u Splitu Dioklecijanova palača (na UNESCO-voj listi) prepuna iznimnih arhitektonskih sakralnih dostignuća.

Mostar – Blagaj – Radimlja – Ostrog

Odlazimo u Mostar, grad bogate baštine različitih vjera, ujedinjen u ljepoti i duhu - mostom. Zatim krećemo u obližnji Blagaj, smješten na izvoru rijeke Bune. Odredište nam je derviška tekija osnovana u 15. stoljeću, mjesto za koje kažu da odiše posebnim mirom, atmosferom toliko različitom od naše svakodnevnice. Polazimo prema Ostrogu i zaustavljamo se u Radimlji kako bismo uz stručno vodstvo razgledali jednu od najvrjednijih nekropola s 133 stećka iz 12. do 16. stoljeća. Nastavljanom prema Ostrogu i čudotvornom manastiru izgrađenom još u 17. st. oko kapelice sv. Vasilija Ostroškog u živoj stijeni na 900 m nadmorske visine, posebnom mjestu prepunom legendi. Ručak u tradicionalnom crnogorskom restoranu s vrlo impresivnim pogledom na svetište. Posjet ostroškom manastiru.

Kotor – Gospa od Škrpjela – Dubrovnik – Cavtat

Odlazimo u Kotor, mjesto izrazito jake kršćanske tradicije, te posjećujemo Gospu od Škrpjela na obližnjem otočiću. Nastavljamo za Dubrovnik (pod zaštitom UNESO-a), mjesto nebrojenih povijesnih lokaliteta, raskošne i raznolike arhitekture i povijesti. Slijedi najbolje od Cavtata – kuća i atelje Vlahe Bukovca i Mauzolej – grobnica koji je izradio hrvatski kipar svjetskog imena - Ivan Meštrović, za obitelj jednog pomorskog kapetana. Nalazi se na malenom groblju na brdu povrh Cavtata i do njega dolazimo laganom šetnjom kroz starovjekovni gradić, udišući duh koji je inspirirao dva umjetnika velikana.

Put počinje u Puli - Poreču, završava u Dubrovniku – Cavtatu. Smještaj je na različitim lokacijama.

BISERI SAKRALNE BAŠTINE cijena

Cijena po osobi:

na upit, ovisno o broju prijavljenih putnika.

FocusTravel Opći uvjeti agencije

Za aranžman vrijede Opći uvjeti agencije Focus Travel. Preporučamo uplatu paketa putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, isto kao i samog programa, u slučaju da to budu nalagale nepredviđene okolnosti.

Za Focus Travel do nekog lijepog susreta,
Željka Valenčić

Focus Travel Agency

povedite-sebe-na-put

KONTAKT

FOCUS TRAVEL d.o.o.
Rijeka, Croatia

Mobile: +385 91 72 63 753

Kontaktirajte nas!