Telefon +385 91 726 37 53

Freskarenje

freske

Freske su uvijek bile način preko kojeg je običan puk razumijevao velike Nebeske istine. Davale su utjehu, ali i sliku onoga što će nam se dogoditi kao posljedica neposluha. Uvijek su bile mjesta pred kojima se zastajalo, razmišljalo, molilo. Premda su se u Istri pojavile s prijelaza 8. na 9.st., puni procvat su doživjele između 11. i 16. st. Danas sjaje patinom i još uvijek izazivaju zadivljenost.

Ovaj se program sastoji od dva dijela koja mogu živjeti zasebno, ali se i međusobno nadopuniti, ovisno o afinitetima, mogućnostima i željama grupe.

Jedan je dio ulazak u priču o freskama uz razgled najljepših freski u Istri i/ili na Kvarneru. Cilj su nam mjesta sa sakralnim objektima bogatim freskama. A nije da ih nemamo!
Možemo se odlučiti za Istru u kojoj ima čak 140 lokaliteta bogatih freskama, i tada ćemo u jednome danu posjetiti Roč, Hum, Beram i Draguć. Ili možemo krenuti na Kvarner i uživati u freskama koje krase sakralne objekte u Plominu, Brseču i Lovranu.

Drugi je dio radionica freski namijenjena svim uzrastima – od djece školskog uzrasta do umirovljenika – svima koji su spremni prepustiti se čaroliji otkrivanja novoga. Radionicu vodi Hari Vidović, profesor likovne kulture i slikar, a ona se sastoji od upoznavanja s freskama, pripremanja podloge, izrade predloška za oslikavanje, pripremanja i nanošenja završnog sloja te njegovog oslikavanja. Trajanje radionice prilagođeno je specifičnosti grupe.

 

Program je moguće realizirati kao jednodnevni izlet, vikend tečaj ili školu freskoslikarstva u trajanju od tjedan dana.

Bez obzira o kojoj vrsti programa je riječ, svaki je obogaćen tradicionalnom kuhinjom i zanimljivim pričama kraja u kojem se boravi. Aranžman se može realizirati tijekom cijele godine za grupe od 2 do 40 osoba. Smještaj je osiguran u različitim smještajnim objektima ovisno o želji i veličini grupe, dok je prijevoz moguć u vlastitoj organizaciji ili u organizaciji agencije autobusom.
Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 

HariVODITELJ PROGRAMA:

Nositelj programa izrade freski je Hari Vidović, profesor likovne kulture i slikar, član HDLU-a Istre. Značajni opus njegovog likovnog stvaralaštva jesu freske kojima se intenzivno bavi. Izlaže u samostalnim i grupnim izložbama, sudjelovao je u performansu, ilustriranju knjiga, aktivan u kiparskom i slikarskom stvaralaštvu te je nagrađivan raznim nagradama i priznanjima za svoje umjetničko djelovanje.

Sudjeluje i na različitim manifestacijama vezanih za tradicionalne i etnografske običaje poput Dana antike u Umagu, Viladosseu, Izoli, Brijunima, Dana glagoljice u Zagrebu, Biogradu na Moru, Murteru, Maloj glagoljaškoj akademiji u Roču, i dr.
Osim crkve Sv. Lovre u Ferencima, njegove freske ukrašavaju zidove diljem svijeta.
Uključen je u različite projekte očuvanja i njege kulturne baštine.
Živi i stvara u Roču.

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA PROGRAMA "FRESKARENJE" ©

Sve su fotografije zaštićene autorskim pravima te nije dozvoljeno njihovo preuzimanje!

FRESKARENJE cijena

Cijena po osobi:

na upit, ovisno o broju prijavljenih putnika.

FocusTravel Opći uvjeti agencije

Za aranžman vrijede Opći uvjeti agencije Focus Travel. Preporučamo uplatu paketa putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, isto kao i samog programa, u slučaju da to budu nalagale nepredviđene okolnosti.

Za Focus Travel do nekog lijepog susreta,
Željka Valenčić

Focus Travel Agency

povedite-sebe-na-put

KONTAKT

FOCUS TRAVEL d.o.o.
Rijeka, Croatia

Mobile: +385 91 72 63 753

Kontaktirajte nas!