Telefon +385 91 726 37 53

Kreativno iskustvo

kreativno-iskustvo

• 7 dana - Putovanje i stvaranje
• Kvarner, Istra, Lika


Za kreativce kojima kretanje predstavlja inspiraciju nudimo aktivno iskustvo prožeto prirodnim atrakcijama, poznanstvima i doživljajima. Proputovanje hrvatskim krajolicima uz niz kreativnih radionica pod vodstvom majstora umjetnika:

Radionica mozaika (tri dana)vel-mozaici-mala

Na radionici mozaika u Karlobagu, u tvrđavi Kavi, koju vodi akademski slikar i zaljubljenik u mozaike, naučite kako kreirati svoj mozaik, kako od detalja stvoriti cjelinu, kako u tu cjelinu ukomponirati neki dragi, manji predmet – uspomenu (školjkicu, kamenčić, pero, bilo što srcu vam drago). Koristeći ruke, intuiciju i maštu pokažimo sebi da možemo usvojiti drevnu antičku vještinu. Oplemenimo svoj prostor, oplemenimo sebe!

Pročitaj više

 Sve o freskama (dva dana)freskarenje-mala

Ovaj se program sastoji od dva dijela koja mogu živjeti zasebno, ali se i međusobno nadopuniti, ovisno o afinitetima, mogućnostima i željama grupe. Jedan je dio ulazak u priču o freskama uz razgled najljepših freski u Istri i/ili na Kvarneru. Cilj su nam mjesta sa sakralnim objektima bogatim freskama. Drugi se dio sastoji od radionice freski namijenjene svim uzrastima. Radionicu vodi profesor likovne kulture i slikar, a sastoji se od upoznavanja s freskama, pripremanja podloge, izrade predloška za oslikavanje, pripremanja i nanošenja završnog sloja te njegovog oslikavanja.

Pročitaj više

 Japanske šalice za čaj (jedan dan)chawang-mala

Prilikom izrade predmeta od gline upoznajemo se s baznim tehnikama izrade, ručno ili na lončarskom kolu, kao i s cjelokupnim procesom pripreme gline. Prema želji polaznika, osim ove tehnike, moguće je izabrati i klasičnu izradu šalica za čaj ili nekog drugog predmeta.Domaći tradicionalni lički objed. Drugi dio radionice: bojanje engobama, pigmentima i glazurama. Svaki polaznik može izabrati jedan predmet za bojanje koji kasnije nosi kao suvenir kući. Pečenje gline u peći. Za to vrijeme poslužuje se čaj i priča. Slijedi pranje, evaluacija i pakiranje radova.

Pročitaj više

Filcanje vune (jedan dan)

U Hrvastskoj se zadnjih godina sve češće koristi ovaj postupak, posebno u krajevima gdje ima puno ovaca. Za danas nam treba neobrađena vuna, voda, sapun i vrijedne ruke.

 

Za goste koji žele vidjeti više, nudimo izlete u Nacionalni park Plitvička jezera, na otoke Pag i Cres, u Zadar i Nin te u dolinu rijeke Gacke, poznatu po mlinicama i ribičiji. Smještaj u različitim mjestima.

KREATIVNO ISKUSTVO cijena

Cijena po osobi:

na upit, ovisno o broju prijavljenih putnika.

FocusTravel Opći uvjeti agencije

Za aranžman vrijede Opći uvjeti agencije Focus Travel. Preporučamo uplatu paketa putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, isto kao i samog programa, u slučaju da to budu nalagale nepredviđene okolnosti.

Za Focus Travel do nekog lijepog susreta,
Željka Valenčić

Focus Travel Agency

povedite-sebe-na-put

KONTAKT

FOCUS TRAVEL d.o.o.
Rijeka, Croatia

Mobile: +385 91 72 63 753

Kontaktirajte nas!