Telefon +385 91 726 37 53

VIKEND RADIONICA Izrade mozaika u Karlobagu

DATUM: na upit!

Polaznici će na radionicama naučiti što je to mozaik (klasični, recentni), kako se mozaik izvodi prema svojoj namjeni (zid, pod enterijer, mobilia...), kako izraditi idejnu skicu, upoznat će osnovne materijale i osnovne karakteristike materijala, te će savladati i naučiti slaganje mozaika kroz teoriju i rad. Svaki polaznik će izvesti svoj vlastiti mozaik koji će ponijeti sa sobom kući za trajnu radost.

Pročitaj više

Velebitski mozaici

velebitski-mozaici

Na radionici mozaika u Karlobagu koju vodi Sergije Mihić, akad.slikar i zaljubljenik u mozaike, naučite kako kreirati svoj mozaik. Naučite kako od detalja stvoriti cjelinu, kako u tu cjelinu ukomponirati neki dragi, manji predmet – uspomenu (školjkicu, kamenčić, pero, bilo što srcu vam drago). Koristeći ruke, intuiciju i maštu pokažimo sebi da možemo usvojiti drevnu antičku vještinu. Oplemenimo svoj prostor, oplemenimo sebe!

Učit ćemo vještinu mozaika podno Velebita, u Karlobagu, u tvrđavi Kavi, od Sergija, u središtu njegova svijeta, na njegovoj stečevini i njegovoj baštini. Izniman prostor koji će inspirirajuće djelovati na svakoga koji tamo bude stvarao.

Osnovni program počinje u petak popodne i završava u nedjelju navečer. Smještaj je organiziran u Karlobagu, mjestu neobičnom po mnogočemu. Ako bude malo sreće, osjetit ćemo i buru. Ako bude više sreće, poželjet ćemo se vratiti.

Za grupe koje žele više, radionicu možemo kombinirati s izletima na Pag, u Zadar, Nin, šetnjom po Velebitu, posjetom Plitvičkim jezerima, utočištu za mlade medvjede Kuterevo i drugim mjestima po želji grupe.

 

Program se može realizirati u trajanju od 3 – 5 – 7 dana, i slažemo ga prema afinitetima grupe. Polaznici rade u malim skupinama.

Aranžman se može realizirati od proljeća do kasne jeseni. Smještaj je osiguran u različitim smještajnim jedinicama, dok je prijevoz u vlastitoj organizaciji.
Svi navedeni podatci su okvirni i nisu obvezujući pa Vas molimo da nam se obratite za izradu konačne ponude.

 

Sergej-MihicVODITELJ PROGRAMA:

Sergije Mihić, akad.slikar, rođen je u Rijeci 1942 g. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1966.g.od kada je i član Hrvatskog društva likovnih umjetnika. Sudionik je mnogih humanitarnih akcija. Za svoj rad višestruko je nagrađivan u zemlji i inozemstvu. Djela mu se nalaze u brojnim galerijama i muzejima i privatnim kolekcijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Zagrebu i Karlobagu.
Kao mladi umjetnik izradio je mozaik Ede Murtića u Rijeci (Pošta). Od javnih radova ističe se mozaik „Preobrazba u križu" na Košljunu i stalna postava mozaika „U slavu porečke ribe" u Eufrazijevoj bazilici u Poreču. Tijekom proteklog desetljeća u nevelikom Karlobagu Sergije Mihić organizira Međunarodne likovne simpozije koji su svojim dosezima i značenjem uvelike nadrasli značaj ovog malog podvelebitskog mjesta.

Više o voditelju možete pročitati i pogledati ovdje.

Otvoreni atelje Mihić

„I onda: puni topline, bajkoviti mozaici. Kamen – a ništa nije statično, ništa kameno.
Sve se miče, ziba i giba, sustiže se s lakoćom i elegancijom. Konji trče, ribe se praćakaju i čavrljaju. Mozaici svjetlosti i nade!
U najtvrđem materijalu – najlepršaviji praznički prizori....."

Vesna Parun: Sergije Mihić – balada o ljudskoj istini

 


GALERIJA FOTOGRAFIJA PROGRAMA "VELEBITSKI MOZAICI" ©

Sve su fotografije zaštićene autorskim pravima te nije dozvoljeno njihovo preuzimanje!

VELEBITSKI MOZAICI cijena

Ukupno:

na upit!

Uplate se vrše na:
Ad focus d.o.o.,

Svrha uplate:
Velebitski mozaici (Vaše ime i prezime).

IBAN: HR24 4132 0031 1001 0666 5
(Primorska banka d.o.o.)

Prijava je važeća uz uplatu 30% vrijednosti aranžmana.

 

FocusTravel Opći uvjeti agencije

Za aranžman vrijede Opći uvjeti agencije Focus Travel. Preporučamo uplatu paketa putnog zdravstvenog osiguranja te osiguranja od otkaza putovanja.
Agencija zadržava pravo izmjene redoslijeda programa, isto kao i samog programa, u slučaju da to budu nalagale nepredviđene okolnosti.

Za Focus Travel do nekog lijepog susreta,
Željka Valenčić

Focus Travel Agency

povedite-sebe-na-put

KONTAKT

FOCUS TRAVEL d.o.o.
Rijeka, Croatia

Mobile: +385 91 72 63 753

Kontaktirajte nas!